bananen pannenkoeken

Zelfgemaakte bananen pannenkoeken (glutenvrij)

Samen in de keuken staan is ouderwets gezellig. En dan helemaal als je pannenkoeken kan bakken. Yes! Een heerlijk recept voor zelfgemaakte bananen pannenkoeken.  

Pannenkoeken, pannenkoeken, pannenkoeken.

Dit is een recept waarvan het zomaar kan zijn dat je de meerderheid van de ingrediënten al in huis hebt. Met als gevolg? Dat je zomaar spontaan in het weekend kan beslissen met je kleine dit recept te maken. Zoveel varianten van pannenkoeken. Maar dit is de glutenvrije versie, zonder geraffineerde suikers.

Ingrediënten zelfgemaakte bananen pannenkoeken (4-6 pannenkoekjes)

Voor twee – drie personen (mits kinderen):

  • 1 rijpe grote banaan
  • 1 ei
  • 1 kopje boekweitmeel
  • 1 eetlepel glutenvrije bakpoeder (te koop bij Ekoplaza)
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 kopje water (je kan ook amandelmelk, rijstmelk, havermelk gebruiken natuurlijk, dat is pas snoepen)
  • Toppings: aardbei, kokosflakes, agave siroop (hier kan je ook mee variëren)

Hoe maak je de zelfgemaakte bananen pannenkoeken

Het ei kan je opkloppen. Voeg aan het eimengsel de boekweitmeel, de bakpoeder, de kaneel en een kopje water toe. Meng dit alles tot een glad beslag is. Als je het beslag iets dunner wilt kan je een beetje extra water toevoegen, als je het dikker wilt wat extra boekweitmeel. Prak de banaan en roer die door het beslag totdat het een glad geheel is.

Verwarm de koekenpan goed (anders mislukt de eerste pannenkoek altijd) en verwarm dan een halve eetlepel kokosolie (of olijfolie/boter) in de pan. Schep met een grote soeplepel 2 hoopjes in de pan (de pannenkoekjes). Iets groter dan beschuitjes. Bak deze 4 minuten op middelhoog vuur. Draai ze om en bak ze dan nog 4 minuten. Herhaal dit tot het beslag op is (ik denk ongeveer 4-6 pannekoekjes van dit beslag).

Leg de zelfgemaakte bananen pannenkoeken op een bord en versier ze met wat je in huis hebt. Van aardbeien, tot hagelslag, je kan het zo gek maken als je zelf wilt!

Laat je ons weten in de comments hoe ze smaken!?

psst.. Het is trouwens ook leuk om samen lavendelolie te maken! Zie hier hoe!


Gepost onder Inspired by met de tag Gezond eten & drinken

Willemijn Welten

door Willemijn Welten

Reacties