eigen bed slapen

Je baby laten huilen in zijn of haar eigen bed? Zo 2016!

Zoals je misschien weet ben ik een vader die niet zoveel weet. Maar ik heb soms wel een sterke mening. Ik vind het namelijk zo’n onzin om je baby te laten huilen in zijn of haar eigen bedje onder het mom van: “Dat is goed voor hem.” Offe… “Ja, anders verwennen we hem teveel.” Sorry hoor, maar mag ik ff…Oud Nederlandse calvinistische koude onzin!

Ik heb het geluk dat ik kinderen heb met een buitenlandse vrouw. Een Japanse om precies te zijn. Ik kom dus weg met allemaal dingen waar andere Nederlanders misschien moeilijker mee wegkomen. Mijn tekst: “Tja, dat is normaal in Japan.” Reactie van moeders, opa’s, oma’s, tantes, buurvrouwen, vrienden en andere mensen die hun mening  klaar hebben over hoe jij je kind opvoedt zeggen dan ineens:  “Oh, nou dan zal het wel goed zijn. In plaats van: “Lijkt me toch niet goed hoor dat hij…” Vul maar in. Bijvoorbeeld: “Dat jullie je kind in bed houden. Dat is toch niet goed voor een kind. Dan wordt het toch nooit zelfstandig…” Bla bla bla. Laat me je een ding vertellen. Luister naar niemand behalve jezelf en je partner.

Luister dus ook niet naar mij

Luister dus ook niet naar mij. Jij hebt je eigen weg. Ik probeer naar niemand te luisteren. Ten eerste, tijden veranderen. Het is nu anders dan “vroegah”. En ten tweede, ik heb ook mijn eigen weg. Wel fijn als je partner en jij hetzelfde denken. Dat is wel handig. Wij houden onze baby’s bij ons in bed. Nee, dat is niet gevaarlijk als je ervoor zorgt dat je baby altijd hoger ligt dan jij en een eigen deken heeft. En ja, als ik dronken thuis kom slaap ik op de bank.

Gewoon blijven nadenken.

Oh ja en ik weet wat je nu denkt.  “En sex?!” Gewoon creatief zijn. Soms laat je je kind lekker op de bank slapen of je hebt ergens anders sex. Houdt het meteen spannend als je overal, mogelijk, sex kan hebben. 🙂

Een vaatje liefde vullen

Die kleinste van ons is zo verschrikkelijk relaxed. Dat kan natuurlijk toeval zijn maar ik denk dat dat komt omdat hij bij ons in bed slaapt. Hij krijgt ‘s nachts een dosis liefde en warmte. Ik krijg vaak kwijl terug omdat hij over me heen ligt te slapen, met zijn mond open, snurkend. Net als zijn hippie vader trouwens. Omdat hij zoveel liefde krijgt vraagt hij overdag niet altijd vervelend om aandacht. Hij kan daarom goed alleen spelen. Simpelweg omdat het vaatje liefde gevuld is. Hij staat blij op. Ook als hij wat korter heeft geslapen. Ik weet niet of dit voor alle kinderen geldt. Misschien wel, waarschijnlijk niet.

Maar wat, in my humble opinion, zeker niet werkt is je kind laten huilen. Huilend in slaap laten vallen. Of als het wakker wordt, lekker laten huilen totdat het weer (verscheurd) in slaap valt. Have a heart!

Wat je daarmee creëert is weer zo’n ijskoude Nederlander. Tijd voor wat warmte. Daarom ben ik ook zo’n voorstander van mixen. Kleurtjes, culturen, alles. Dan zijn die ongeschreven opvoedregels wat minder streng. En hebben opa en oma ook wat minder te vertellen. Omdat jij kan zeggen. “Tja, dat is normaal in …” (vul het land van je partner maar in).

Ik zal het heel simpel zeggen. Sterker nog ik ga het gewoon vet en groter schrijven.

Je kunt een kind niet te veel liefde geven. Je kunt een kind niet verwennen met liefde. 

Zo dat is eruit. Okay, er is toch een gevaar van teveel liefde geven. Namelijk dat je je kind doodknuffelt. Maar ik ervan uit dat je niet luistert naar wat ik zeg omdat je je eigen weg hebt. Goed van jou!

“Je baby laten huilen in zijn of haar eigen bed? Zo 2016.” Ik ben heel benieuwd of je het hiermee eens bent en/of wat jouw ervaringen zijn.

Als je iets te melden hebt of als ik je ergens mee kan helpen laat iets van je horen. Ik connect graag met je en wil altijd bijleren. Dus als je nog goede tips hebt, don’t be a stranger!

Groetjes, geluk en veel plezier deze week.

– Tim

Zoek je nog een leuk boek voor jezelf of om cadeau te doen? Klik dan hier.


Gepost onder Inspired by met de tag Opvoeden

Tim van der Vliet

door Tim van der Vliet

Reacties