Boom Bitch

En toen zei hij: “Boom bitch!”

 

Als je kinderen van ouder dan 3 jaar oud hebt dan kan dit je bekend voorkomen.

Screen Shot 2016-10-11 at 10.52.59

Bekend? Nog niet? You are lucky. Of misschien gebruik je nooit dit soort woorden. Erg knap van je. Ik wel. Soms. Okay te vaak.  Ik ben een nogal niet perfecte vader. Sterker nog. Vaak heb ik het idee dat ik niets weet. En het rare is dat me dat best bevalt. Lees in deze blog waarom.

Laat ik je even vertellen wat er net gebeurde

Eerst even terug naar gisterenavond. Samen met de drie pubers waren we “Mens erger je niet” aan het spelen. Niet omdat het zo’n intelligent spel is. Maar meer omdat het echt gewoon best wel irritant is. En dat is leuk. Je kent dat misschien wel. Op zoek naar je dark side. In ieder geval. Met pubers Mens erger je niet-en. Dan moet je niet te streng zijn qua scheldwoorden. Ik bedoel, je weet dat ze schelden met hun vrienden. En Mens erger je niet is echt een takke spel waarbij je in het diepste van je zijn geraakt wordt en dan wil je gewoon af en toe je uiten.

Sommige scheldwoorden zijn nog wel verboden hoor. Die ga ik dan ook niet noemen.

Maar een standaard uitdrukking van mijn dochter als ze een pionnetje slaat is: “Boom bitch!” Ik ga even niet verder in op wat er verder nog over tafel wordt gegooid. Kom maar een keer meespelen. If you want to go slumming. Als je een keertje met de tokkies wilt chillen. Grapje 😉

“Boom Bitch!” wordt ook nog wel eens verwisseld met “Karma bitch.” We zijn een heel spirituele familie.

We waren vandaag overdag ook weer Mens erger je niet aan het spelen, maar dan met de kleine van 4 erbij. Mijn dochter van 13 slaat mijn pion. Ze roept heel hard “Boom bitch!”. Waarop de kleine Zen master spiegelt. “Boom Bitch!” Zegt ie gewoon. Wat doe je dan? De spiegel, keihard in mijn m$*&g face. Overbodig om te melden natuurlijk dat hij weet waar hij het over heeft.  Natuurlijk niet.

Maar wat doe je dan?

Boos worden? Dat werkt echt niet. Zo’n kind heeft geen idee waarom je boos wordt dus het enige wat hij of zij dan leert is dat jij onbetrouwbaar bent en “out of the blue” boos kan worden. “Da’s mijn pa. Hij is nogal labiel. Hij kan boos worden zonder dat iemand begrijpt waarom.” Krijg je dan op een gegeven moment. Niet cool.

Maar wat dan? Zeg je hem dat hij het niet mag zeggen? Zo’n kind denkt dan: “Wat niet? Wat zei ik? Boom? Bitch? Mag niet? Haha! Ik ben stout dus ik zeg lekker wel bitch! Of nog erger boom!” Werkt ook niet. In plaats daarvan zei een van mijn kinderen: “Aaaah batch. Uhuh, ja boom batch!” (spreek uit als “betsj”) Wij allemaal meeknikken. “Oooh zei je batch? Wat ben je toch heerlijk stout!” Waarop hij zegt: “Helemaal niet. Ik ben lief.”

Stilte.

Safe!

Iedereen kijkt naar zijn schoenen en checkt even heel onschuldig of er nog een appje is binnengekomen.  Onder tafel kreeg ik een box van mijn 13 jarige dochter.  “Safe.” (Bitch) Deze keer dan. Later vertel ik hem misschien wel een keer dat een “batch” een serie taken uitgevoerd door een computer betekent. Als ie groot is. Duimen maar dat hij het me vergeeft 😉

Heb jij een ervaring als deze meegemaakt? Misschien wil je dat delen met me. Ben heel benieuwd hoe andere huishoudens met dit soort situaties omgaan. Ik connect graag met je en wil altijd bijleren. Dus als je nog goede tips hebt, don’t be a stranger!

Groetjes, geluk en veel plezier deze week.

– Tim

Koop een leuk boek met nog meer filosofische lessen van kinderen. Voor jezelf of een vriend of  vriendin. Meer blogs van Tim vind je hier.


Gepost onder Inspired by met de tag Opvoeden

Tim van der Vliet

door Tim van der Vliet

Reacties