echte liefde bestaat

De eerste ontmoeting met je kind: echte liefde bestaat!

 

Ik heb heel lang op de beurs gewerkt. Weet je, de financiële beurs? Die plek waar (vroeger) mannetjes in gekleurde jasjes heel hard allerlei prijzen riepen. Ik was ook zo’n schreeuwerd.  “Money was on my mind and my mind was on my money.” Gek genoeg heb ik best wel coole dingen geleerd die mij geholpen hebben in mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik noem mijn baas van toen dan ook een “undercover Boeddha”. Hij rookte zich suf. Hij dronk iedere dag, vanaf ‘s middags. Hij maakte hele grove opmerkingen over vrouwen en homoseksuelen. Maar daarnaast zei hij ook soms iets wat me ontzettend intrigeerde. Wat af en toe uit zijn mond kwam was gewoon puur Zen materiaal. Vandaar de “undercover Boeddha”.

Een extra chippie

Toen ik bijna vader werd zei hij: “Wanneer je vader wordt krijg je een extra chippie in je hoofd. Je gaat zien wat echte liefde is.” Ik dacht “yeah right”. Want a) ik had nog geen idee waar hij het over had en b) toen ik vader aan het worden was van mijn eerste kind en mijn vriendin bijna ging bevallen was ik nergens meer serieus over. Niets interesseerde me meer. Behalve dat dat kind er gezond uitkwam. Ik denk dat er even ruimte gemaakt moest worden voor dat extra chippie. Ik dacht alleen maar: “Yeah right.”

Op de beurs was ik alleen maar aan het zingen en handelen interesseerde me ook niet meer. Hyperactief. Totaal niet serieus. Niet echt een “vader to be” zou je zeggen. En toen kwam dat kind eruit. Geen ranzige verhalen over de bevalling. En ook geen foto’s. Ik ben een man. Ik weet nog zo goed dat ik dat kind, mijn eerste zoon als (schoongewassen 😉 baby op mijn borst kreeg.

Het ademt!

Het leeft!

Er zitten oren aan!

Ik voel…

OMG

Liefde.

Liefde is niet iets abstracts

Gasten (ja jij man) sorry als ik nu te cheesy overkom maar dit is gewoon de waarheid. Ik voelde zoveel liefde voor dat kneukerige gevalletje vol met rimpels (ja hij leek toen al op zijn vader 😉 op mijn borst. Ik lag drie uur lang stil te kijken naar mijn zoon. Ik had geen sigaret of joint nodig om rustig te worden. Ik was helemaal stil van binnen. Het kietelde van binnen. Ik voelde liefde stromen.

Vanaf dat moment weet ik dat liefde niet iets abstracts is. Het is een energie die door je lichaam stroomt. Het is geen verliefdheid en het heeft ook niets met sex te maken.  Okay, misschien er zullen verschillende vormen van liefde zijn :). Maar doordat ik deze liefde voelde stromen ben ik veranderd. Ik ging meer liefde verspreiden. Ongeacht wie er voor me stond. Oud, jong, man, vrouw, mooi, lelijk. Van een zuipende beursman die ‘s avonds nog een jointje rookte om rustig te worden, ging ik naar een vader die onvoorwaardelijk van zijn kind houdt.

Onvoorwaardelijke liefde voor een kind verandert je

Het grappige bijeffect was dat ik nooit meer een black out heb gehad hierna. Ik had de neiging veel te drinken en “gapjes” te hebben, soms van 1 tot 5 uur ‘s nachts. Dan moest ik de volgende dag weer mijn vrienden bellen met de vraag: “Was het heel erg vannacht?”. Met over het algemeen het antwoord: “Ja Tim, het was weer heel erg vannacht.”. En dan schaam je je kan ik je vertellen. Maar sinds mijn eerste kind heb ik daar nooit meer last van gehad. Waarom? Misschien dat ik meer geopend was en daardoor niet zo dronken werd. Misschien dat ik minder dronk omdat ik zoveel liefde voelde. Ik weet het niet. Ik was er wel blij mee.

Ik wil hiermee niet stellen dat als je een party animal bent en je vaak wakker wordt met tijdelijk geheugenverlies dat je gewoon ff vader moet worden. Maar wat ik wel met zekerheid kan stellen is dat die onvoorwaardelijke, echte liefde voor mijn kind mij heeft veranderd. Voorgoed. Misschien is dat wel de grootste les die ik geleerd heb van vader zijn. Van de eerste ontmoeting met mijn zoon.

Echte liefde bestaat.

 

Als je iets te melden hebt of als ik je ergens mee kan helpen laat iets van je horen. Ik connect graag met je en wil altijd bijleren. Dus als je nog goede tips hebt, don’t be a stranger!

 

Groetjes, geluk en veel plezier deze week.

– Tim

Zoek je nog een leuk boek voor jezelf of om cadeau te doen?


Gepost onder Inspired by met de tag Opvoeden

Tim van der Vliet

door Tim van der Vliet

Reacties